Mobilspel

Spel på mobilen är något som funnits nästan lika länge som mobiltelefonerna själva. Men det är först sedan vi fått smartphones som mobilspelen har sett en fantastisk utveckling. Nu finns det ett enormt utbud av högkvalitativa spel man lätt kan skaffa till mobilen, antingen genom Itunes för iPhones eller Google Play för Android.

Action

Actionspel har alltid varit storsäljare oavsett plattformen, mobilspel har sannerligen inte visat sig vara ett undantag. Detta är heller inte en kategori där man har få alternativ, men ska man rekommendera några just nu skulle Shadow Fight 2 helt klart vara ett av dem

RPG

Rollspel har aldrig haft lika stort utbud som många andra kategorier, men på den ljusa sidan tar det inte lika lång tid att leta bland dem och konkurrensen är inte lika hög. Ett spel som gjorde ett namn för sig själv när det först kom ut var Final Fantasy Record Keepers, som naturligtvis hade ett stort namn bakom sig fyllt av älskade karaktärer, både goda och onda.

Kortspel

Med kortspel behöver man inte alltid tala om de kort man använder för att spela poker, blackjack eller liknande spel. Även spel som Hearthstone passar in här. Detta spel är utvecklat av Blizzard och kom först ut till PC men tog sedan steget vidare till surfplattor och till slut även till mobiltelefoner. Detta är ett samlingskortspel som kan liknas med spel som Magic the Gathering.