Google lanserar streamingtjänsten stadia

Tror du att du behöver en dyr speldator eller spelkonsol för att kunna spela de senaste grafikintensiva spelen? Inte längre! Google lanserade i dagarna sin streamingtjänst som låter dig streama spel direkt till valfri enhet.

Oavsett om du sitter på mobilen, vid datorn eller i soffan framför tv’n så kan du spela spel i upp till 4k 60fps HDR med höga grafikinställningar. Istället för att spelen körs lokalt körs de alltså i Googles datacenters. Till en början lanseras bara premiumtjänsten som för 99 kronor per månad låter dig spela i högsta upplösning.

Premiumtjänsten inkluderar även ett spel och fler kan köpas till. Någon gång nästa år beräknas gratistjänsten lanseras. Med den kommer man kunna spela spel som man köpt i upp till 1080p utan någon månadskostnad.

Chromecast Ultra och kontrollen

Även fast det inte krävs någon avancerad utrustning för att spela spelen så behöver man en Chromecast Ultra och en speciell kontroller för att kunna spelen på sin tv. Tyvärr är det även bara de som köper detta paketet som just nu får tillgång till tjänsten även på andra enheter. I paketet ingår även tre månader av premiumtjänsten.