Spel på hästar

Genom tiderna så har spel på hästar utvecklats till vad det är idag. Ingen kan med bestämdhet säga när man började med detta men helt klart så är 1923 ett årtal som man kan lägga på minnet om man vill. Det var nämligen då som det blev tillåtet med vadslagning på hästar i Sverige.

Lära sig hur det fungerar

Det har hänt mycket genom åren och länge så var det ATG som det enda stället där man kunde spela på hästar. Idag så ser det hela mycket annorlunda ut och för att spela så gäller det att vara så insatt som möjligt. Nu kan man via olika spelbolag även spela på hästkapplöpning i Storbritannien där det nästan är en nationalsport. Huruvida odds beräknas kan se lite olika ut från land till land. Ju mer man lär sig desto högre blir chanserna att kunna pricka in rätt kuse.

Olika typer av spelformer

Här hemma i Sverige så gick först fram till 1959 som det blev något nytt inom hästsporten. V5 såg dagens ljus och blev starten för en massa olika spel med V i namnet. Tidigare så hade man bara kunnat spela på vinnare och plats. Nu blev det spel med kuponger och idag så har vi flera former som exempelvis V-75 som kanske är den mest klassiska. Med Internet så har det underlättat att spela på hästar. Innan så var det ombud som man kunde spel hos. Eller direkt på travbanan.