Poker i alla möjliga varianter

Poker är många spel samlade under ett och samma namn. Några viktiga aspekter finns i praktiskt taget alla varianter man stöter på. Men samtidigt kan man hitta en mängd intressanta varianter att spela med bara en enkel kortlek.

Texas hold’em

Texas hold’em är utan tvekan den mest populära varianten av poker, och har varit det i ett par årtionden nu. Detta spel faller under en kategori man ofta kallar för community poker där vissa kort läggs upp mitt på bordet och delas mellan alla spelare. I Texas hold’em får man bara två kort var men kan sedan tillgodose sin hand med några av de fem kort som under spelets gång läggs upp på bordet. Det är till och med möjligt att endast använda dessa fem kort och inga av ens egna om det skapar den bästa handen. Ur Texas hold’em har det även vuxit fram populära varianter, som Omaha hold’em.

Seven card stud

Seven card stud, eller sjustöt som det ibland kallas på svenska, är som namnet antyder en form av stötpoker. I denna variant får spelare ett antal öppna och dolda kort. I just seven card stud får varje spelare sju kort och använder fem av dessa för att skapa sin hand. En populär variant av detta spel kallas Razz och spelas med nästan exakt samma regler men istället försöker man skapa den lägsta handen möjlig istället för den högsta.

Videopoker

Poker har dock även funnit sig till helt andra former, även de som är menad att spelas helt själv. Videopoker är troligtvis den variant som bäst exemplifierar detta. Detta spel börjar med att man får fem slumpade kort och med hjälp av ett byte ska man försöka skapa en så bra hand som möjligt. Ju bättre hand man lyckas få desto större blir vinsten, ända upp till en royal straight flush. Den som vill veta ännu mer om videopoker kan besöka sajten Bättrevideopoker.se.