Bingo, Lotto och stora vinster

Bingospel och lotto är något som både är djupt förankrade i den svenska folksjälen. Oavsett om det är framför tv’n eller vid en bingokväll på travbanan så finns det en otroligt trevlig social aspekt i det hela. Idag går det dessutom att spela både bingo och lotto online, var man än är.

Bingo

Bingo är det spel som kanske flesta Svenska hushåll har erfarenhet av. När programmet gjorde intåg på TV4 i början av nittiotalet blev succén på direkten ett faktum. Redan efter första programmet tvingades de att trycka upp hela 100 000 extra lotter för att försöka hålla ikapp med efterfrågan. En stor anledning till populariteten var utan tvekan programledaren Leif ”Loket” Olsson som charmade alla som tittade. Något man inte minst ser i följande video.

Idag har dock bingo utvecklats något enormt och går att spela i många fler variationer. Målet är dock alltid att på ett eller annat sätt fylla sin bingobricka på ett förutbestämt sätt. I det enklare varianterna handlar det oftast om att få vågräta rader men i andra spel kan det handla om att fylla ut ett speciellt mönster på brickan. För att se vilka variationer som finns kan det vara bäst att titta online.

Lotto

Lottospel är något som finns i väldigt många länder i världen. Målet är alltid att pricka in så många nummer som möjligt i en dragning. Exakta upplägget varierar dock något beroende på vilka som arrangerar spelet. I Sverige har vi sedan åttiotalet ett lottospel med just namnet lotto. Spelet spelas fyra gånger i veckan med möjlighet till en vinst på en miljon kronor som i sin tur delas om det är många med sju rätt eller läggs till en jackpot om ingen har gissat sju rätt. Internationellt sett så hittar vi dock betydligt större jackpottar, inte sällan ligger de över en miljard kronor. Idag går det dessutom att delta i dessa online.